Zero Waste challenge

Met Holland & Barrett

 

Doe mee met de Zero Waste Challenge!


Volgens het WNF komt er jaarlijks meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Al deze kleine, drijvende stukjes plastic zorgen samen voor een groot probleem. Ze vervuilen onze zeeën en oceanen, en worden door vissen en zeevogels, die deze microplastics niet kunnen verteren, als voedsel aangezien. Hier moet natuurlijk wat aan gedaan worden.

Maar wist jij dat het schoonmaken van de oceaan al in jouw badkamer begint? Denk bijvoorbeeld eens aan al die wattenschijfjes die dagelijks in je afvalbak belanden, of aan alle tampons, plastic shampooflessen en tubes tandpasta die je jaarlijks weggooit.
Zero Waste gaat over het verminderen van afval. Door wegwerp te weigeren en te kiezen voor duurzame, herbruikbare en recyclebare alternatieven kunnen we samen zeeën van plastic besparen!

 

Van wegwerp naar wasbaar en van bottle naar bar


Wij laten je graag zien dat je met een paar kleine veranderingen in je beauty routine al een groot verschil kan maken. Stap daarom over op onze plasticvrije, herbruikbare badkamer musthaves. Met de zero waste verzorgingsproducten van Holland & Barrett maak je niet alleen jezelf, maar ook de wereld een stukje schoner!


Doe mee!

Doe mee aan de Holland & Barrett Zero Waste Beauty Challenge en vervang iedere dag één product uit je badkamerkastje voor een duurzamer en schoner alternatief.

Dag 1 – Van wegwerp naar wasbaar

Ruil je wegwerpwattenschijfjes in plastic verpakking om voor duurzame, wasbare wattenschijfjes van biologisch katoen.

Shop wattenschijfjes

Dag 2 – Bamboe: het duurzame alternatief voor plastic

Wist je dat plastic wattenstaafjes nooit vergaan? Vervang je plastic wattenstaafjes daarom door biologisch afbreekbare, duurzaam geteelde wattenstaafjes van bamboe en zacht biokatoen.

Shop wattenstaafjes

Dag 3 – Van bottle naar bar

Vervang je shampoo en conditioner in plastic fles voor solide shampoo in een composteerbare verpakking. De bars gaan tot wel 5 keer langer mee dan beautyproducten in een plastic fles.

Shop bars

Dag 4 – Van maandverband naar menstruatiecup

De menstruatiecup is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor maandverband of tampons. Een menstruatiecup kan keer op keer hergebruikt worden, hoeft maar twee keer per dag geleegd te worden en gaat tot wel 10 jaar mee!

Shop menstruatiecup

Dag 5 – Poetsen met plastic?

Verruil je plastic tandenborstel voor een biologisch afbreekbare tandenborstel van bamboe. Voor schone tanden én een schonere wereld.

Shop tandenborstel

Dag 6 - Van plastic tube naar glazen pot

Vervang je plastic tube tandpasta met deze 100% natuurlijke, vegan tandpasta in een luxe, glazen pot.

Shop tandpasta

Dag 7 - Van spuitbus naar stick

De deosticks van Ben & Anna zijn helemaal natuurlijk, zowel van binnen als van buiten. Ze zijn vegan-friendly, vrij van aluminium en bevatten enkel ingrediënten van 100% natuurlijke afkomst. Ook de verpakking is plasticvrij en volledig biologisch afbreekbaar.

Shop deosticks

Vind jouw nieuwe favoriet!