-10% bij €40 | -15% bij €55

Het maakt niet uit welke pindakaas je het lekkerste vindt, met of zonder stukjes noot – ze kunnen allebei een positieve invloed op het hart hebben, zoals we verder in dit artikel uitleggen. Maar laten we eerst even kijken naar de geschiedenis van deze smakelijke traktatie…
Er zijn verschillende mannen die allemaal een rol hebben gespeeld bij de uitvinding van de pindakaas die we kennen en zo lekker vinden. Maar de man die we het meest dankbaar moeten zijn, is voormalig slaaf George Washington Carver (1864-1943). Als landbouwkundig scheikundige bedacht hij meer dan 300 manieren om pinda’s te gebruiken en één daarvan was pindakaas. Maar hij besloot geen patent aan te vragen voor zijn idee vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging. Hij geloofde dat God hem zijn ideeën had geschonken en vond niet dat ze zijn eigendom waren.
Andere mannen die wel patent aanvroegen voor hun deel van het pindakaasverhaal, waren de Canadese Marcellus Gilmore Edson, die in 1884 patent aanvroeg voor pindapasta, de Amerikaanse Dr. John Harvey Kellogg (de man achter Kellogg’s Cornflakes), die in 1895 patent aanvroeg voor een nieuw proces waarmee pindakaas van rauwe pinda’s werd gemaakt, en de Amerikaanse Dr. Ambrose Straub, die in 1903 patent aanvroeg voor de eerste pindakaasmachine.
Pindakaas is niet alleen super lekker – als je op zoek bent naar een smeersel dat je een energiekick geeft en dat je lichaam verwent met goede vetten, is pindakaas op alle fronten een winnaar!
1. L.H. Kushi et al. Dietary antioxidant vitamins and death from coronary heart disease in postmenopausal women, geraadpleegd via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8602181
2. http://www.peanut-institute.org/news-and-information/downloads/20021126_peanutbutter_cuts_diabetes.pdf
Dit advies is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met je huisarts of specialist voor je de adviezen op deze website toepast.