Close
herfstsoep

Vegan herfstsoep

29 Sep 2022 • 2 minuten

Zin in een lekkere, verwarmende soep op een frisse herfstdag? Met dit recept tover je een voedzame, kruidige en vooral lekker vullende soep op tafel. Deze herfstsoep zit boordevol groente en is extra vullend door de kikkererwten. Breng de soep op smaak met verse kruiden zoals gember en kurkuma, die naast hun heerlijke smaken, ook nog eens erg gezond zijn!

Vegan
Lactosevrij
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

337kcal

Eiwitten

8g

Vetten

9g

Waarvan verzadigd

4g

Vezels

15g

Koolhydraten

60g

Suiker

25g

Zout

1g

Ingrediënten

  • 2 kilo winterwortels

  • 1 zoete aardappel

  • 1 gesnipperde rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • Blikje kikkererwten

  • 2 cm verse gember

  • 2 cm verse kurkuma

  • kaneel, komijn, koriander, himalaya zout en zwarte peper - van elke specerij 1/5 theelepel

  • 2 el ghee

  • 1 liter water

  • 1 blokje groentebouillon

  • FODMAP: voor het FODMAP dieet vervang je de zoete aardappel met een normale aardappel, laat je de ui en knoflook weg en kies je een FODMAP-vriendelijke bouillon

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Schil de wortelen en de zoete aardappel en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 a 2 cm. Meng ondertussen wat olijfolie, 1 teen knoflook, peper en zout in een kommetje. Leg de blokjes op een bakplaat en besprenkel met de olie.

3

Rooster de blokjes 20 minuten lang in de oven.

4

Verwarm de ghee in een pan en fruit de ui en het andere teentje knoflook aan.

5

Voeg de blokjes, de verse en droge kruiden toe. Bak alles een paar minuten goed door en voeg de bouillon toe. Laat de soep 30 minuten pruttelen en haal het daarna van het vuur.

6

Pureer het mengsel, laat de kikkererwten uitlekken en roer deze door de soep.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com