Ook als je een glutenvrij dieet volgt, kan je volop genieten van een heerlijk paasbrood. Met de producten van De Glutenvrije Bakker van Holland & Barrett wordt het volgen van een glutenvrij dieet wel heel erg makkelijk. Om het nog eenvoudiger te maken hebben wij een recept samengesteld voor een heerlijk paasbrood. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 450 gram Meergranen Broodmix van De Glutenvrije Bakker
- 450 ml lauwwarm water
- 50 ml zonnebloemolie
- 7 gram droge gist
- 1 eivervanger*
*Gebruik 1 eetlepel chia- of lijnzaad met 3 eetlepels water te vervanging van 1 ei.
Bereidingswijze
- Meng in een mengkom 400 ml lauw water met 450 gram broodmix, 50 ml zonnebloemolie, 1 eivervanger en de droge gist.
- Meng 5 minuten intensief met deeghaken.
- Verwarm de hoven voor op 200ºC.
- Verdeel het deeg in een bakvorm en laat rijen op een warme plaats gedurende 60 minuten.
- Bak het brood af gedurende 60 minuten.
- Laat het brood daarna afgedekt afkoelen.