Close
cbd-olie-dieren

CBD-olie voor honden, katten en andere dieren

08 Jun 2021 • 1 minuten

CBD-olie is de voorbije jaren heel populair geworden. Wellicht heb jij zelf CBD-olie al eens geprobeerd, maar wist je dat het ook een fijn product kan zijn voor dieren? CBD-olie voor jouw hond, kat of andere huisdieren klinkt misschien wat vreemd, maar veel baasjes zijn er heel tevreden over. 


CBD-producten speciaal voor dieren zijn 100% THC-vrij zijn en bevatten geen terpenen. Met name katten kunnen geen THC of terpenen verdragen, dus doe daarom onderzoek voordat je CBD-producten voor je kat koopt. 

CBD-olie toedienen bij dieren

Dieren hebben net als mensen een eigen wil. Daarom kan het wel eens een uitdaging zijn om CBD-olie toe te dienen aan je huisdier. Gelukkig zijn er genoeg opties om het makkelijker te maken. Je kunt CBD-olie bijvoorbeeld over het voer of in het water van je hond of kat druppelen. Doordat de CBD-olie vermengd wordt met brokken of water, zal je trouwe viervoeter de smaak van CBD nauwelijks proeven. 

Waarom CBD-olie toedienen aan je hond of kat? 

CBD-olie kan aan huisdieren worden toegediend als aanvulling op het normale voedingspatroon. Op die manier wordt de hoeveelheid cannabinoïden in hun lichaam verhoogd, wat onder meer ondersteuning kan bieden bij bijvoorbeeld stress en angst. Onze klanten geven aan graag CBD-olie aan hun huisdieren te geven. Zo geeft een klant aan dat ze het al jaren voor honden en paarden gebruikt. 

In tegenstelling tot THC heeft CBD-olie geen psychoactieve werking en high worden is daarom onmogelijk. Dus geen vrees voor een hond of kat die na het toedienen van CDB-olie net iets te ontspannen in de mand ligt.

CBD-olie hond

Vertoont jouw hond vaak onrustig of zelfs angstig gedrag, bijvoorbeeld door vuurwerk of door het geblaf van andere honden? CBD-olie kan jouw hond misschien wel wat extra rust bezorgen. Op die manier zal je hond misschien minder angst voelen of rustiger reageren op drukke, stressvolle momenten. 

CBD-olie kat

Kruipt jouw kat snel weg in een hoekje van de kamer als je veel vrienden of familie over de vloer hebt? Of reageert je kat vaak onrustig, bijvoorbeeld bij het aaien? CBD-olie voor katten kan jouw kat misschien wel dat beetje extra rust bezorgen in stressvolle situaties. Maar zoals eerder gezegd, is het heel belangrijk dat je jouw kat CBD-olie toedient dat vrij is van THC en terpenen. 

Dosering CBD-olie voor je hond of kat

Let bij het toevoegen van CBD-olie aan het voer of water van je huisdier wel op dat je de juiste dosering CBD-olie voor je hond of kat hanteert. Om de juiste dosering CBD-olie voor dieren te bepalen, is het belangrijk om op het gewicht te letten. Zo heeft een kat bijvoorbeeld een lagere dosering CBD-olie nodig dan een grote hond. 

Een richtlijn die je kan aanhouden voor een gewenste dosering is gemiddeld 1 druppel CBD-olie per 5 kg lichaamsgewicht. Wij raden overigens aan om met een dierenarts te overleggen als je huisdier medicatie krijgt. Zo kan de dierenarts adviseren over het veilig gebruik van CBD-olie.

Dit advies is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met een dierenarts voor je de adviezen op deze website toepast

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com