Close
Libido verhogen

Feit of fabel: wat wel en niet werkt om het mannelijk libido te verhogen

22 Aug 2023 • 1 minuten

We hebben allemaal wel eens gehoord dat oesters, champagne en chocolade afrodisiaca zijn, maar kunnen deze voedingsmiddelen je seksuele verlangen echt beïnvloeden? En zo niet, welke producten kunnen dit wel? Lees verder of klik door naar ons gezondheidsdoel libido man, met productadvies voor het libido van de man te verhogen. 

Feit: Oesters

Ja, het is waar – oesters kunnen het libido echt verhogen. Ten eerste zijn oesters rijk aan mineraal zink, dat van vitaal belang is voor de gezonde werking van het mannelijke voortplantingssysteem.

Ten tweede zijn oesters en andere tweekleppige weekdieren, zoals sint-jakobsschelpen en mosselen, ook rijk aan de zeldzame aminozuren D-asparaginezuur en N-methyl-D-aspartaat. Hiervan wordt gedacht dat ze de afgifte van testosteron bij mannen, en dus ook het seksueel verlangen, kunnen verhogen. Wetenschappers adviseren om de oesters rauw te eten voor het beste effect.

Fabel: Chocolade

Helaas is onderzoek er niet in geslaagd de reputatie van chocolade voor het verhogen van ons libido te onderbouwen. Een Italiaans onderzoek onder 163 vrouwen heeft aangetoond dat dat vrouwen die elke dag chocolade aten, hogere niveaus van seksueel verlangen meldden. Maar de onderzoekers merkten ook op dat deze vrouwen jonger waren dan de niet-chocolade-eters; nadat de resultaten gecorrigeerd werden voor leeftijd op de behoefte in seks, vonden de onderzoekers geen verschil tussen de twee groepen.

Uit onderzoek van de Universiteit van Guelph in Canada blijkt dat fenylethylamine, een voedingsstof die onder andere in chocolade en rode wijn zit, de serotonine- en endorfinewaarden in je hersenen kan veranderen. Dit verhoogt je humeur, en je weet maar nooit, mogelijk ook je zin in seks.

Feit: Rode wijn

Vergeet de bubbels, drink rode wijn! Onderzoek van de Universiteit van Florence heeft uitgewezen dat rode wijn de hoeveelheid geslachtshormoon testosteron bij mannen kan verhogen doordat het de secretie in de urine blokkeert. Een andere studie heeft uitgewezen dat het dagelijks drinken van één à twee glazen rode wijn per dag je seksuele verlangen kan verhogen.

Feit: Saffraan

Crocine, het actieve component in dit kostbare specerij, zou je lustgevoelens kunnen verhogen. Zo concluderen wetenschappers van de New Delhi University die onderzoek gedaan hebben naar vermeende afrodisiaca. Maar, er is meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe crocine dit doet.

Feit: Maca

Maca is een wortel die traditioneel in Peru wordt gebruikt om het libido en de vruchtbaarheid te verhogen.

In een acht weken durend onderzoek onder volwassen mannen tussen de 21 en 56 jaar hebben Peruaanse wetenschapers aangetoond dat de mannen die maca gebruikten, een verhoogd seksueel verlangen hadden in vergelijking met de placebogroep.

Dit advies is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met je huisarts of specialist voor je de adviezen op deze website toepast.

Bronnen:

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com