Vegan eiersalade

eiersalade

Eiersalade is heerlijk voor op brood en op een toastje. Wist je dat je ook vegan eiersalade kunt maken? Deze vegan eiersalade is gemaakt met tofu en wordt op smaak gebracht met edelgistvlokken, sojasaus en kruiden. Deze vegan eiersalade zit ook nog eens vol met eiwitten, lekker en voedzaam!

Vegan
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Serves 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

180kcal

Eiwitten

15g

Vetten

8g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

4g

Koolhydraten

21g

Suiker

4g

Zout

2g

Ingrediënten

  • Tofu blok

  • Sjalotje, gesnipperd

  • Olijfolie om in te bakken

  • 4 eetlepels edelgistvlokken

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 5 eetlepels ongezoete sojayoghurt

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

  • 6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

  • Handje zwarte olijven, in plakjes

  • Serveer optioneel op een glutenvrije bagel

Methode

1

Lek de tofu uit. Wikkel de tofu in een schone theedoek en leg dit tussen twee snijplanken of borden. Leg daar bovenop een aantal (kook)boeken. Laat dit 15 minuten staan

2

Pak een koekenpan en verhit de olijfolie

3

Fruit het sjalotje in een paar minuten glazig

4

Verkruimel de tofu boven de pan. Bak dit voor vijf minuten op middelhoog vuur

5

Voeg de edelgistvlokken, sojasaus, sojayoghurt, kurkuma en gerookt paprikapoeder toe. Roer goed door met een spatel. Laat dit minstens 5 minuten pruttelen, zodat alle smaken goed intrekken

6

Serveer de vegan eiersalade koud of warm op een (glutenvrije) bagel met vegan mayonaise, komkommer & tomaat.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox