Close
granola met gember

Granola met gember

24 May 2022 • 1 minuten

De allerlekkerste granola maak je gewoon zelf! Houd jij ook zo van gember? Probeer dan deze granola met gember eens. Deze granola bevat zowel verse gember als gemberpoeder. Gember en kaneel geven je granola een heerlijk kruidige touch. Eet granola met (plantaardige) melk, kwark of yoghurt en wat fruit als, strooi wat granola door je salade of neem een handje granola als snack tussendoor.

Glutenvrij
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

236kcal

Eiwitten

6g

Vetten

10g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

2g

Koolhydraten

30g

Suiker

17g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 160°C (houd 140° aan als je een heteluchtoven hebt). Doe de olie, gemalen gember, kaneel, verse gember en ahornsiroop in een kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Doe de havermout en de gemengde zaden in een grote kom en schenk het mengsel uit de andere kom hier overheen. Roer alles goed door elkaar en verdeel de gembergranola daarna over 2 bakplaten, zodat allebei de platen slechts met een dun laagje bedekt zijn.

2

Plaats de granola ca 20 minuten in de oven, schep halverwege om zodat je granola niet verbrandt. Besprenkel de granola met honing en roer het gedroogde fruit er doorheen.

3

Doe de granola nog eens ca 10 minuten in de oven, tot deze goudbruin en knapperig is. Laat de granola vervolgens helemaal afkoelen. Liever vegan? Vervang de honing dan door bijvoorbeeld agavesiroop.

4

Varieer ook eens met andere soorten gedroogd fruit of gebruik citroen in plaats van kaneel voor een frisse, meer zomerse smaak. Voeg extra gember toe voor een sterkere gembersmaak.

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com