Zin in een zelfgemaakte romige cheesecake? Deze makkelijke vegan cheesecake met amandelmeelbodem en frisse citroen is hét perfecte dessert voor elke gelegenheid. Met een zijdezachte vulling van sojakwark en sojaroom zet je een indrukwekkende traktatie op tafel die niemand zal missen. Serveer met vers fruit voor een feestelijk resultaat.
Vegan
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 12 taart punten
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Voedingswaarde: per portie
Calorieën
1475kcal
Eiwitten
53g
Vetten
131g
Waarvan verzadigd
9g
Vezels
27g
Koolhydraten
46g
Suiker
11g
Zout
0g
Ingrediënten
Voor de bodem:
250 gram amandelmeel
100 gram plantaardige boter
3 el maple syrup
Voor de vulling:
150 gram plantaardige boter
750 gram sojakwark
100 gram suiker
1 citroen
200 ml sojaroom
80 gram maïzena
Ook nodig: ronde springvorm van 23cm
Methode
1
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
2
Smelt voor de bodem de plantaardige boter en meng dit met de amandelmeel, de maple syrup en een snuf zout. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bakvorm, duw aan met een natte lepel. Bak dit 10 minuten af in de oven en laat afkoelen.
3
Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden (boven- en onderwarmte).
4
Smelt voor de vulling de plantaardige boter. Klop in een ruime kom de sojakwark met de suiker, de sap van één citroen en een snuf zout op. Klop in een aparte kom de sojaroom en de maïzena op en voeg dit aan de kwark toe, meng goed door.
5
Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en meng dit goed door.
6
Schenk dit op de havermeelbodem en bak de cheesecake 60 tot 70 minuten af in de oven, tot alleen de binnenkant nog licht trilt.
7
Steek een pollepel tussen de ovendeur en laat de cheesecake afkoelen in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen in de koelkast, het liefst een hele nacht.
8
Dien de cheesecake de volgende dag op met vers fruit.