Herfstkorting: -15% bij €40 | -20% bij €55

Code:HERFST
 

Herfstkorting: -15% bij €40 | -20% bij €55

Code:HERFST

Cheesecake zonder kaas

vegan_cheesecake_header1
Zin in een zelfgemaakte romige cheesecake? Deze makkelijke vegan cheesecake met amandelmeelbodem en frisse citroen is hét perfecte dessert voor elke gelegenheid. Met een zijdezachte vulling van sojakwark en sojaroom zet je een indrukwekkende traktatie op tafel die niemand zal missen. Serveer met vers fruit voor een feestelijk resultaat.
Vegan
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 12 taart punten
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

1475kcal

Eiwitten

53g

Vetten

131g

Waarvan verzadigd

9g

Vezels

27g

Koolhydraten

46g

Suiker

11g

Zout

0g

Ingrediënten

  • Voor de bodem: 
  • 250 gram amandelmeel 
  • 100 gram plantaardige boter 
  • 3 el maple syrup 
  • Voor de vulling: 
  • 150 gram plantaardige boter 
  • 750 gram sojakwark 
  • 100 gram suiker 
  • 1 citroen 
  • 200 ml sojaroom 
  • 80 gram maïzena 
  • Ook nodig: ronde springvorm van 23cm

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

2

Smelt voor de bodem de plantaardige boter en meng dit met de amandelmeel, de maple syrup en een snuf zout. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bakvorm, duw aan met een natte lepel. Bak dit 10 minuten af in de oven en laat afkoelen.

3

Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden (boven- en onderwarmte).

4

Smelt voor de vulling de plantaardige boter. Klop in een ruime kom de sojakwark met de suiker, de sap van één citroen en een snuf zout op. Klop in een aparte kom de sojaroom en de maïzena op en voeg dit aan de kwark toe, meng goed door.

5

Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en meng dit goed door.

6

Schenk dit op de havermeelbodem en bak de cheesecake 60 tot 70 minuten af in de oven, tot alleen de binnenkant nog licht trilt.

7

Steek een pollepel tussen de ovendeur en laat de cheesecake afkoelen in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen in de koelkast, het liefst een hele nacht.

8

Dien de cheesecake de volgende dag op met vers fruit.
vegan_cheesecake_4bij3_nr2

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox