Herfstkorting: -15% bij €40 | -20% bij €55

000000s
Code:HERFST
 

Herfstkorting: -15% bij €40 | -20% bij €55

000000s

Code:HERFST

Waldorfsalade

waldorfsalade

De Waldorfsalade, oorspronkelijk gecreëerd in het beroemde Waldorf-Astoria Hotel in New York City, is een klassiek gerecht dat bekend staat om zijn eenvoudige maar heerlijke smaken. Met zijn knapperige selderij, zoete appels, walnoten en romige dressing, is deze salade een perfecte harmonie tussen hartig en zoet. Of je nu op zoek bent naar een lichte maaltijd voor een warme zomerdag of een bijgerecht om je diner op te fleuren, deze Waldorfsalade zal je zeker smaken!

Koolhydraatarm
Makkelijk
Serves 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

564kcal

Eiwitten

26g

Vetten

41g

Waarvan verzadigd

6g

Vezels

8g

Koolhydraten

24g

Suiker

20g

Zout

2g

Ingrediënten

  • 1 kanzi appel 

  • 175 gemengde sla

  • 2 stengels bleekselderij (schoongemaakt)

  • 8 cherry tomaatjes

  • 1 el grada padano (of edelgistvlokken als vegan vervanger)

  • 50 gr walnoten 

  • Handje rozijnenmix

  • Snufje zout naar smaak

  • Voor de dressing:

    • 2 el mayonaise (optioneel vegan mayo)

    • 3 el volle yoghurt (optioneel haveryoghurt)

    • 1 tl grove mosterd, pittig

    • Scheutje extra vierge olijfolie 

Methode

1

Snijd de appels door het midden, verwijder het klokhuis en snijd de ene helft in plakjes en de andere helft in blokjes.

2

Snijd de tomaten, walnoten, en bleekselderij klein.

3

Beleg een mooie grote schaal rondom met plakjes appel, leg daarin de sla en maak de schaal mooi op met alle ingrediënten. 

4

Doe de mayonaise, yoghurt en mosterd in een kommetje, voeg olijfolie toe tot het schenkbaar is.

5

Giet de dressing over de salade en geniet! 

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox