Zelf Dubai chocoladereep maken

pistache_chocoladereep4headerformaat
Een ambachtelijke chocoladereep maken is een kunst op zich, maar met dit recept creëer je een reep die niet zou misstaan in een chocolaterie. Door het tempereren van de chocolade krijg je die perfecte glans en 'snap' die kenmerkend is voor professioneel gemaakte chocolade. De combinatie van romige pistachepasta en krokante kadayif (een soort vermicelli-achtig gebakken deeg uit het Midden-Oosten) zorgt voor de textuurcontrast en rijke smaakbeleving. 

Perfect als cadeautje, om te delen bij de koffie, of als je jezelf wilt verwennen met iets bijzonders. Het maken vraagt wat precisie en geduld, maar het resultaat is een chocoladereep van professionele kwaliteit die je helemaal zelf hebt gemaakt!
Makkelijk
Serves 10 blokjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

276kcal

Eiwitten

3g

Vetten

17g

Waarvan verzadigd

10g

Vezels

25g

Koolhydraten

23g

Suiker

15g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Meng de kadayif en de pistachapasta, zet opzij

2

Hak de chocolade fijn. Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie, tot een temperatuur van 45 graden. Voeg de rest van de chocolade toe en breng, al roerend, de temperatuur terug tot een temperatuur van 31 graden.

3

Verdeel een laag chocolade in de mal, zorg dat de onder- en zijkant bedekt is en laat 10 minuten uitharden in de koelkast.

4

Verdeel het kadaiyf mengsel in de mal en verdeel de rest van de chocolade hier overheen.

5

Tik een paar keer op het aanrecht zodat de luchtbellen uit de chocolade gaan.

6

Laat uitharden in de koelkast, ongeveer 30 minuten.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox