Luchtig, zacht en volledig plantaardig: deze vegan marshmallows zijn een heerlijke traktatie zonder dierlijke producten! Gemaakt met aquafaba en gezoet met maple syrup, zijn ze perfect om los te eten, te gebruiken in desserts of te roosteren boven een vuur. En het beste? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze lekkernij te maken!
Klop de aquafaba en de cream of tartar op tot stijve pieken, dit voor ongeveer 10 minuten.
2
Breng intussen de maple syrup aan de kook en meng in een kommetje de agar agar en het water. Voeg aan de maple syrup toe wanneer dit kookt en breng al roerend terug aan de kook. Haal dan van het vuur en roer de vanille en het zout erdoorheen.
3
Schenk dit in een dunne stroom bij het aquafaba mengsel terwijl dit opgeklopt wordt. Het mengsel moet heel luchtig en een beetje glanzend zijn.
4
Meng de maïzena en poedersuiker en bestuif hier de bakvorm mee in. Verdeel het marshmellow mengsel in de bakvorm en zet 3 uur in de koelkast om uit te harden. Nu kun je de marshemellows in blokjes snijden. Je kunt de marshmellows ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren.