Zelf pistachepasta maken (met video!)

pistache_pasta4headerformaat
Maak je eigen romige pistachepasta met slechts een paar eenvoudige ingrediënten! Perfect om te gebruiken als broodbeleg, in desserts (zoals in deze heerlijke pistache chocoladereep) of gewoon als een heerlijke traktatie. Met dit recept kun je genieten van de rijke smaak van pistachenoten gecombineerd met een vleugje zoetheid en vanille. Zelfgemaakt smaakt altijd beter!
Vegetarisch
Makkelijk
Serves 250 gram
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

1394kcal

Eiwitten

46g

Vetten

111g

Waarvan verzadigd

22g

Vezels

21g

Koolhydraten

50g

Suiker

19g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rooster de pistachenoten 10 minuten. 

2

Smelt intussen de witte chocolade au bain marie. 

3

Maal de pistachenoten, wanneer deze nog warm zijn, tot een fijne pasta. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg de gesmolten chocolade, vanille-extract en het zout toe en meng door. 

4

Bewaar de pistache pasta in een pot in de koelkast. 

Video: pistachepasta maken

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor 10% korting

Ontvang daarnaast exclusieve aanbiedingen en advies ter ondersteuning van je gezondheid, rechtstreeks in je mailbox