Pompoen is een heerlijke, herfstige groente die door zijn veelzijdigheid in veel verschillende gerechten terugkomt. Zo maken wij deze heerlijke pompoen lasagne! Een heerlijke combinatie van tomaten, lasagnebladen en geroosterde pompoen. Je kunt dit recept met vegan kaas en edelgistvlokken maken als finishing touch. Als je geen plantaardig dieet volgt, kan je ook koemelk kaas gebruiken.
Snijd een pompoen door midden, schep de pitten eruit en snijd daarna in dunne plakken.
3
Besprenkel de pompoen met olijfolie en verdeel er naar smaak zout, peper en chilivlokken over. Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Doe tomaten passata in een kom en roer er de tomaten spread door.
5
Doe een laagje saus in een ovenschaal en doe er daarna wat lasagne bladen over. Vervolgens een laagje geroosterde pompoen. Daarna weer een laagje saus, lasagne bladen en geroosterde pompoen. Eindig met wat saus. Strooi er kaas en pompoenpitten over. Bak nog 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!