22 Dec 2022 • 3 minuten
Fenna is voedingsdeskundige bij Holland & Barrett en heeft twee heerlijk ijstheerecepten voor jullie samengesteld. Deze verfrissende koude drankjes zijn niet alleen lekker op een zonnige zomerdag, maar ook ideaal als je ’s avonds zin hebt in een alcohololvrij drankje zonder toegevoegde suikers.
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Stap 1. Zet een pot sterke rooibosthee en laat de thee vervolgens in de koelkast afkoelen, of laat de thee een nacht (koud) trekken.
Stap 2. Doe de afgekoelde thee in een grote kan.
Stap 3. Maak de sinaasappel en de citroen goed schoon. Voeg het sap van een halve sinaasappel en een halve citroen toe aan de thee. Snijd de overige helft van de citroen en de sinaasappel in dunne plakjes en voeg deze ook toe aan de thee.
Stap 4. Voeg naar smaak nog een paar druppels stevia toe of zoet de ijsthee met Sweet Like Sugar.
Stap 5. Voeg tot slot nog wat ijsblokjes toe.
Serveertip: garneer de thee met een takje citroenverveine.
* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Stap 1. Zet een pot groene thee. Voeg de thee niet meteen toe als het water kookt, maar laat het water eerst afkoelen naar ongeveer 80°C. Laat de thee niet langer dan 2 à 3 minuten trekken om een bittere smaak te voorkomen. Laat de thee vervolgens in de koelkast afkoelen. Je kan er ook voor kiezen om de thee koud te zetten, laat de thee dan een nacht trekken.
Stap 2. Doe de afgekoelde thee in een grote kan.
Stap 3. Maak de sinaasappel goed schoon en snijd doormidden. Pers de helft van de sinaasappel en voeg het sap toe aan de ijsthee. Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes en voeg deze ook toe aan de thee.
Stap 4. Voeg naar smaak enkele druppels stevia met frambozenaroma toe of zoet de ijsthee met Sweet Like Sugar.
Stap 5. Voeg tot slot nog wat ijsblokjes toe.
Serveertip: bewaar een paar plakjes sinaasappel en gebruik deze ter garnering over de rand van het glas.