Close
drankjes voor je immuun

5 drankjes om je immuunsysteem een boost te geven

18 Apr 2022 • 1 minuten

Hoe sterker je immuunsysteem is, hoe kleiner de kans dat je ziek wordt. En als je onverhoopt toch ziek wordt, helpt je immunsysteem je om sneller te herstellen. Stress, slaapgebrek en een ongezond eetpatroon kunnen allemaal bijdragen aan een verlaagde weerstand. Als je je immuunsysteem in goede conditie wilt houden, is het dus belangrijk goed na te denken over wat je allemaal in je lichaam stopt.

Om je immuunsysteem sterk te houden kan je extra vitamines slikken, maar de basis voor een gezond en sterk immuunsysteem is gezonde voeding. Houd je er niet van om op rauwe broccoli of knoflook te kauwen? Boost je immuunsysteem dan eens met één of meer van deze drankjes  Ze zijn gemakkelijk te verteren omdat ze vloeibaar zijn, je maakt ze in een handomdraai – en ze smaken ook nog eens heerlijk!

Warm citroensap en gemberthee

Citroen en gember zitten vol vitamines en anti-oxidanten, dus drink elke dag een kop citroensap of gemberthee – dat is goed voor je immuunsysteem. Gember helpt je bloedcirculatie te verbeteren en citroen kan een ontsteking helpen kalmeren. Voor een extra boost kan je er nog wat kaneel overheen strooien, want daardoor worden de bacteriën in je systeem trager en vermenigvuldigen ze zich minder snel.

Watermeloen- en muntsmoothie

Als je van smoothies houdt, probeer er dan zelf eens een te maken met een paar schijfjes watermeloen en wat munt. Watermeloen bevat lycopeen, dat je immuunsysteem stimuleert. Als je neus verstopt zit, zal de toegevoegde munt je helpen gemakkelijker te ademen omdat het menthol bevat.

Bessensmoothie

Bessen zijn heel goed voor je omdat ze vol met vitamines zitten die je lichaam nodig heeft. Je kunt aardbeien combineren met frambozen of bosbessen, of dit mixen met andere fruitsoorten voor een nog voedzamere smoothie.

Sinaasappel- of grapefruitsap

Als je elke ochtend bij het ontbijt een kop van je favoriete citrusvruchtensap drinkt, geef je je lichaam een welkome hoeveelheid vitamine C, waarmee het mogelijke infecties te lijf kan gaan. Je kunt het vruchtensap zelf maken of het kant-en-klaar kopen, aan jou de keus. Als je niet van citrusfruit houdt, is een glas tomatensap een goed alternatief. Ook tomaten zitten namelijk vol met vitamine C.

Met een vitamine C-supplement geef je je weerstand een extra boost.

Boerenkool-, broccoli- en spinaziesap

Als je niet van groenten houdt dan klinkt dit sapje misschien niet erg aanlokkelijk, maar omdat het zo goed voor je immuunsysteem is, is het écht de moeite van het proberen waard. Deze groene groenten zitten vol vitamine A, K, C (+ andere vitamines), en mineralen zoals calcium, koper, kalium en magnesium. Bovendien zou de smaak je zomaar kunnen verrassen!

Liever een supplement? Ook dat is mogelijk. Neem een kijkje in ons gamma aan supplementen en boost je weerstand. 

  • IDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • PayPal
  • Riverty
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V.
+31 20 8885031 | klantenservice@hollandandbarrett.com